Over Klein Afrika beeldentuin en galerie

Klein Afrika is een plek waar u kunt genieten van Afrikaanse kunst in een hele grote boerderijtuin en grote galerie ruimte. U kunt uw tijd nemen en genieten van een heerlijk bakje altijd vers gezette koffie.

Klein Afrika is een galerie en beeldentuin met Afrikaanse kunst. Wij kopen de beelden en schilderijen tegen een eerlijke prijs. Hierdoor kunnen zij een eigen bestaan opbouwen. We zien ook al resultaten. Zo heeft de beeldhouwer, Obert Marime, door zijn werk als beeldhouwer al een hele boerderij weten op te bouwen. En zijn drie kinderen kunnen alle drie naar een goede school. Maar ook zie je als wij gewoon een klein beeldje kopen dat de beeldhouwer van deze inkomsten al weer weken kan leven en investeren in b.v. steen en gereedschap om weer verder te kunnen.

Geboeid door Afrikaanse kunst

Tijdens onze reizen naar Afrika zijn wij zeer geboeid geraakt door de Afrikaanse kunst en cultuur. Maar er is ook veel armoede. Het is dan ook voor ons een voor de hand liggende gedachte om goede kunst van hen te kopen om ze zo een inkomen te helpen verdienen. Dus niet geven maar op een gelijkwaardige manier handel doen. Wij zijn er van overtuigd dat de mensen daar veel verder mee komen.

Beeldentuin en expositieruimte

De grote ruimte die wij hebben op onze boerderij in de Noordoostpolder (Flevoland) hebben we gebruikt voor het creëren van de mooie ruime beeldentuin. Verder is de oude stal verbouwd tot expositieruimte. Het resultaat is een galerie van 500 m² en een beeldentuin van 6000 m². In de beeldentuin zijn meer dan 100 zimbabwaanse beelden te zien.

Prachtige schilderijen

In de galerie zijn er ook nog een zelfde hoeveelheid te bekijken met daarnaast schilderijen van Ima Amu (Nigeria) Itai Vangani, Jonathan Madzinga (Zimbabwe), Charles Nkomo en nog enkele anderen. Verder is daar nog een behoorlijke hoeveelheid houtsnijwerk kleden enz. te zien en te koop.

 

Wij zijn tot 1 oktober open van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de winter op afspraak.